top of page

Bor és pezsgő

A víz mellett a Balaton másik vonzereje a bor. A térségben számos kiváló borászat működik, amelyekkel szorosan együttműködünk. A legjobbak közül elsősorban azokkal alakítottunk ki kapcsolatot, amelyek közel vannak hozzánk és így könnyen elérhetők. A legtöbbnél a bor mellett már a pezsgő is megjelenik a kínálatban, ami igazán különlegessé teszi a programot. Ennek megfelelően alábbi borászatok kóstolóit ajánljuk kedves Vendégeink figyelmébe.

Bor- és pezsgőkedvelőként, mi már mindegyiket végigkóstoltuk, és rangsort felállítani lehetetlen. Csupán egy dolgot tudunk tanácsolni: ha tehetitek, kóstoljátok végig az összeset, pihenjetek nálunk, az élményeket pedig vigyétek haza! :)

Konyári Balatonlelle Kishegy
A Dél-Balaton legismertebb és legelismertebb borászata. Nagyra értékeljük, hogy a termelés során kiemelt figyelmet fordítanak a környezetvédelemre. Kínálatukban a legkiválóbb borok találhatók meg, ráadásul kerékpárral is elérhető távolságban vannak tőlünk. Ha csak egy borkóstolóra van lehetőségeket, azt ajánljuk válasszátok őket!

További információ a weboldalukon.

Légli Balatonboglár
Az 1989-ben alapított borászat egyedi területeken, fehér fajtákra alapozva készíti kiváló minőségű termékeit. Céljuk, hogy olyan egyedi és felismerhető borokat készítsenek, amelyek képesek bemutatni a balatonboglári termőterületekben rejlő specialitást és megjelenik bennük a helyi ökológiai és emberi értékek tisztelete. Ha minket kérdeztek, ez teljes mértékben sikerül, ami számunkra kiemelkedő jelentőséggel bír. A pezsgőjükről pedig ne is beszéljünk, csak az alapítót tudjuk ismételni: "Nehéz róla elfogultság nélkül beszélnem!"

Borkóstolás előzetes bejelentkezéssel a +36305508717-es telefonszámon.

További információ a weboldalukon.

IKON Rádpuszta
Az egybefüggő 39 hektáros birtokon gazdálkodó borászat a nevéhez méltó, kitűnő minőségű borokat készít. A dűlők kivételes fekvése lehetővé teszi, hogy egyedi stílusú csúcsborokat készítsenek, és remek pezsgőt is. A gyönyörű környezetben megépült pince szemet gyönyörködtető ahogy belesimul a természetbe, élmény benne a borkóstolás. Ráadásul szintén kerékpárral is elérhető távolságra fekszik tőlünk.   

További információ a weboldalukon.

Laposa Badacsony
Szálláshelyünktől legtávolabbra eső borászati partnerünk Badacsonyban. A kóstolót érdemes egész napos kirándulással összekötni és hajóval érkezni. 

A borkóstolóra két helyszín is lehetséges:

- Laposa Borterasz +36207777133

- Hableány +36203160163

További információ a weboldalukon.

bottom of page