top of page
Balaton

Helyszín

Balatonföldvár

Ha a Balaton déli partjáról van szó, Balatonföldvár biztosan szóba kerül, és nem véletlenül. Régóta létező nyaralóhelyről van szó, már a korai arisztokraták is szívesen töltötték itt szabadidejüket. Valószínüleg emiatt alakult ki a város elegáns jellege, amely a mai napig egyedülállóvá teszi a települést. Ehhez a méltán híres platánfasor mellett a villasor és a déli part legnagyobb kikötőjében álló vitorlások is hozzájárulnak. A hajózás szerelmeseinek további lehetőségeket nyújt majd a kivitelezés alatt áll elektromos hajó kikötő. Az aktív kikapcsolódás mellett a kultúráról se kell lemondani, az országos hírű Kultkikötő mellett számos más esemény, színházi előadás, hangverseny és kiállítás is megrendezése kerül a nyár folyamán.

 

 

Az M7-es autópályán könnyen és Budapestről mindössze 40 perc alatt elérhető település minden korosztály számára lehetőséget biztosít a kellemes kikapcsolódásra. Több kilométeres elnyúló partszakasza mindenhol sekély, lassan mélyülő, kiváló lehetőséget biztosít a fürdőzésre. A Központi szabadstrand és a Nyugati szabadstrand mellett a belépődíjas Nyugati strand, valamint az állatbarát Kutyastrand is várja a vendégeket. A kerékpározás szerelmeseit a teljes településen áthaladó kerékpárút szolgálja ki. Ha intenzívebb élményre vágysz, csak sétálj be a város központjába, ahol számos étterem, játékterem, vidámpark vár. Ha nyugodtabb környezetre vágysz, sétálj a part melletti platánfa soron vagy a kikötőben. Ha pedig teljes nyugalomra vágysz, sétálj fel a lépcsőn a magas part tetejére, ahol hosszú sétaút és csodálatos panoráma vár.

Felhívjuk kedves vendégeink figyelmét, hogy a Balaton déli partján a vasúti sín a part közelében fut, így az apartmanház közelében is vasúti sín található. Az áthaladó vasúti forgalom zavaró lehet a nyugalomra, kérjük ezt vegyék figyelembe a foglaláskor. Megértésüket köszönjük.

bottom of page