top of page
Balaton

Programajánló

Család

Nyugati Strand Balatonföldvár
Füves, árnyékos, lassan mélyülő partszakasz jellemzi számos különböző jellegű vendéglátóegységgel. További információ a 
weboldalukon.

Balatonboglár Bobpálya és  Kalandpark
A parkban bobpálya, kötélpálya, mászófal, sörösrekesz pakolás, drótkötél-csúszás, íjászat, zorb, játszótér található. További információ a weboldalukon.

Zamárdi Kalandpark
A Zamárdi Kalandpark az autópályától és a Zamárdi-Felső vasútállomástól mintegy száz méterre, egy gyönyörű, harmincötezer négyzetméteres ligetben található, és szinte végtelen lehetőségeket tartogat a szabadidő aktív eltöltésére. További információ a weboldalukon.

Gömbkilátó Balatonboglár
A Gömbkilátó a Somogy vármegyei Balatonboglár egyik jelképe. A vulkanikus eredetű, a Balaton szintjétől mérve körülbelül 60 méter magas Várdombon álló, 15 méter átmérőjű építményből a tó felé nyílik kilátás. További információ a weboldalukon.

Kultúra

Balatonföldvár Kikötő
A déli part legnagyobb kikötője 360 hajónak biztosít helyet. Mellette számos vendéglátóegység és játszótér található. További információ a weboldalukon.

Balatonföldvár E-kikötő
A 175 hajó befogadására képes új kikötő építése jelenleg folyamatban van, a beruházás 2024. májusáig készül el a Nyugati Strand mellett. További információ a weboldalukon.

Kármelhegyi Boldogasszony-kápolna
A déli part legrégebbi kápolnája, amely az egykori kelta földvár magasabban fekvő részén, a sáncon belül található egy tölgyfaligetben. Kellemes úti cél lehet azok számára is, akik egy romantikus sétára vágynak. További információ a weboldalukon.

Balatonföldvári Hajózástörténeti látogatóközpont és kilátó
A 70 méter magas látogatóközpont a balatoni hajózást és vitorlázást terepasztalokkal, filmvetítésekkel, szimulátorokkal mutatják be egy interaktív kiállításon, a torony tetejéről pedig csodás panoráma nyílik a Balatonra. További információ a weboldalukon.

Aktív

Kvassay sétány
A part mellett végig húzódó 1200 m hosszú platánsoros sétány. Gyalogosan, kerékpárral vagy rollerrel, egyedül vagy csoportosan, mindig csodálatos élményt nyújt. További információ a weboldalukon.

BalatonBike 365 központ
Ha nincs kerékpárod, a Nyugati Strand mellett bérelhetsz egyet és akár körbe is biciklizheted a Balatont. Választhatsz elektromos verziót is, amellyel könnyedén tekerhetsz az emelkedőkön is. További információ a weboldalukon.

Keltatúra
A Keltatúra Balatonföldvár helytörténetének, növény- és állatvilágának bemutatására kijelölt 6,5 km hosszú túraútvonal tíz állomással. Gyalogosan körülbelül 3 óra alatt járható be.
Útvonal: Széchenyi Imre Általános Iskola – Halastó – Templompark – Keleti strand – Galambsziget – Kvassay sétány – Magaspart – Petőfi Sándor utca

További információ a weboldalukon.

Gasztro

Pub-Lik Bisztró Balatonföldvár

Kilátó Presszó
Balatonföldvár

Picitmás Étterem
Balatonszőlős

bottom of page